Мітла
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Краса Карпат

3 користувачів

Перейти донизу

Краса Карпат  Empty Краса Карпат

Повідомлення автор danusy Ср Січ 21, 2015 10:27 pm

Вирішила перенести свої розповіді про подорожі з всім відомого вам сайту сюди. Чого їм там припадати пилом.

г. Говерла
Мій коханий із старшим синочком підбили мене на авантюру.[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] Не жданно не гадано вирішили піднятися на найвищу точку України г. Говерла.[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] І хоч для мене це було уже 7 сходження, вирішила перевірити чи є ще порох у порохівницях.[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] Свого часу ще до народження дітей і у студентські роки, обійшла всю Чорногору вздовж і в поперек. (ходили походами на цілий тиждень, а то і більше - романтіка[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]). І тепер я доказала собі і своїм рідним, що я ще ОГО - ГО,[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] можу коли є бажання.
Що я вам скажу, дуже красива в нас країна. Шкода лише, що не хочемо ми берегти її природу і все більше нищимо. Отже до вашої уваги гора Говерла [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Говерла - найвища вершина України, висота 2060.8 м над рівнем моря. Знаходиться вона на межі Івано-Франківської[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] та Закарпатської областей [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]в гірському масиві Чорногора. У перекладі з угорської мови назва вершини означає "Снігова гора" (Hovar). Її вершина і насправді сніжна. Погода тут часто змінюється, сніг на Говерлі лежить навіть посеред літа.[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]

Вершина Говерли являє собою невелику плоску площадку, яка дає унікальну можливість милуватися навколишнім пейзажем в радіусі 360 °. З вершини Говерли прекрасно видно увесь чорногорський хребет, а вдалині видніється Мармароський хребет, по якому проходить кордон з Румунією. На вершині встановлений величезний хрест. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Біля підніжжя - один з витоків р. Прут, водоспад.(80 м) [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Саме ж підніжжя гори складається в основному з букових і хвойних лісів, а схили у верхній частині представляють субальпійські луки. На Говерлі зафіксовано 45 видів рослин і тварин, занесених до Червоної книги України. У липні та серпні неможливо пройти повз цілих полян з чорницею, яка покриває схили гори. Говерла в даний час входить у заповідну зону, що суворо охороняється, Карпатського національного парку[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] і є дуже популярним об'єктом туризму.[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]

Перший туристичний маршрут зі сходженням на гору був відкритий в 1880 році. Основні маршрути на Говерлу включають сходження зі сторони т / б "Заросляк" [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання](через так звану Говерляну), з боку урочища Козмещик і по гребеню Чорногірського хребта як зі сторони гори Петрос, так і зі сторони гори Пожижевська. Альпіністським сходженням на Говерлу присвоєна категорія 1А.

Підйомників на Говерлу немає, але це не зупиняє екстремальних любителів лижного спорту. Деякі з її схилів не є легким шляхом навіть влітку, а в зимовий час вони дійсно небезпечні. Середній час сходження влітку найлегшим шляхом становить близько 2 годин. Сходження взимку займе більше 3-4 годин з високим ступенем небезпеки для життя.

Легенда про Прут і Говерлу

Колись дуже давно на Гуцульщині жив молодий і вродливий хлопець. Його звали Прутом. Прут був закоханий в красиву дівчину Говерлу. Батько Говерли був чаклуном. Говерла була доброю людиною, а от її батько – злим чаклуном. Говерла і Прут зустрічалися. Одного разу чаклун дізнався про те, що Говерла зустрічається з Прутом. Чаклун дуже розсердився і перетворив Говерлу на високу гору. Коли про це дізнався Прут, то нічого не боячись, прийшов до чаклуна. Хлопець побачив чаклуна, що сидів біля вікна і дивився на високу гору.[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Прут, побачивши чаклуна, сказав: «Ти свою єдину доньку перетворив у гору. Але вона нічого ж не винна!» Чаклун нічого не відповів. Хлопець, схиливши голову, вийшов з хати і на подвір’ї почув голос чаклуна. Чаклун сказав: «Хлопче, якщо ти кохаєш мою дочку і хочеш, щоб ця гора була знову дівчиною, до повинен до заходу сонця вийти на її вершину. Якщо не встигнеш, то я тебе перетворю на річку». Він тільки добіг до підніжжя гори, а сонце вже сідало. Прут так і не встиг вийти на гору і злий чаклун перетворив його на річку.[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Відтоді гора називається Говерлою, а річка Прутом. Коли річка шумить, люди кажуть: «То Прут розповідає історії Говерлі»

Хоча було трохи важко,[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] і на наступний день я відчула, що в мене появилися нові мязи, які трохи поболюють, залишилося величезне бажання побувати тут знову[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення], а також ще раз відвідати сусідні, менш високі але не менш гарні гори Петрос, Піп Іван та інші, побувати на озері Несамовитому, а також на водоспаді Гук Женецький. Тому я не прощаюся, а кажу до побачення, Говерло!
Слава нашим Карпатам, і Слава Говерлі! [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] 

Скелі Довбуша

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
І невеличкий опис позичений з інтернету.[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Розташовані Скелі Довбуша за 11 км на південний захід від м. Болехова Івано-Франківської області, неподалік села Бубнище. Це геологічна пам’ятка природи – скелясті виступи пісковиків заввишки до 80 м. Химерні нагромадження піскових скель утворилися більше 70 мільйонів років тому на дні теплого моря. Перед зором цих дивних природних творінь вервечкою пройшли всі геологічні, біологічні, історичні епохи від трилобіта до людини. Кам’яний лабіринт шириною 200 м тягнеться зі сходу на захід майже на 1 км, над ним змикається буковий та смерековий ліс. У X–XVII століттях до н.е. тут існувало язичницьке святилище-палеообсерваторія. Після поширення в Карпатах християнства, на місці поганської святині, ймовірно, виник невеликий печерний давньоруський монастир-скит, а невдовзі – сторожова фортеця (одна з твердинь, якими галицький князь Ярослав Осмомисл, за словами автора “Слова о полку Ігоревім” підпер Угорські гори), яка пережила монголо-татарську навалу й проіснувала до XVI століття. А в XVII – XVIIІ століттях, за переказами, тут таборували волелюбні карпатські опришки, зокрема у 1743 році й загони Олекси Довбуша. Вони використовували печери під скарбницю-сховище відібраного в магнатів і лихварів добра.
danusy
danusy

Дата регистрации : 05.05.2014

Повернутися до початку Перейти донизу

Краса Карпат  Empty Re: Краса Карпат

Повідомлення автор Vanechka Ср Січ 21, 2015 10:52 pm

Говерла ааааа!!!! Краса! Люблю наші Карпати. Але завжди, як пропнують їхати в гори питаю: "підйом на Гверлу входить в маршрут?"  Very Happy Якщо входить)))) не їду Laughing Не готова я ще до такої вершини. Але гарно неймовірно.

А скель Довбуша в Карпатах є до фіга і трошки? правда? Бо я здається була не на цих)))
Vanechka
Vanechka

Дата регистрации : 09.04.2014

Повідомлення автор danusy Ср Січ 21, 2015 11:37 pm

Так є ще в Яремчі, але там трохи менші.
danusy
danusy

Дата регистрации : 05.05.2014

Повідомлення автор Софія Чайка Пт Січ 23, 2015 10:53 pm

Знаєте, років десять назад я наважилась і піднялась на Говерлу. Трішки не дішла))) Не стало сил. Назад спускалась навприсядки))) Але яка неймовірна краса відкивається! Уявляєте, влітку деякі долини вкриті снігом.

Дана, дякую за чудову подорож і гарні світлини!
Софія Чайка
Софія Чайка

Дата регистрации : 10.04.2014

Краса Карпат  Empty Дорога в Карпаты

Повідомлення автор Гость Нд Квіт 23, 2017 1:46 pm

Я очень люблю Карпаты и часто бываю в западной части страны. Добираемся мы туда на автобусе. Здесь можно купить билеты не дорого [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] . Сайт предоставляет возможность забронировать билеты бесплатно и перед поездкой оплатить их картой и получить по электронной почте. Очень удобно и выгодно!

Гость
Гість

Повідомлення автор Спонсорований контент

Спонсорований контент

Повернутися до початку

Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі