Великодня паска
+2
Мечта
Vanechka
6 користувачів
Великодня паска
Паска на жовтках.
Для опари:
100 г пресованих дріжджів
0,5 л теплого молока
0,5 скл. цукру
борошна-як для тіста на оладки
Змішати всі складники і поставити опару на 2-2,5 години у тепле місце.
Для тіста:
10 жовтків
750 г цукру
250 г масла або маргарину
300 г сметани
0,5 л молока
дрібка солі, ванілін, родзинки
Жовтки збити з цукром, додати розтоплене масло або маргарин, сметану, молоко, дрібку солі, ванілін, родзинки. Все вимішати з опарою, додаючи борошно, і ретельно вимішати змащеними олією руками. Тісто місити довго, щоб відставало від рук і посуду. Залишити у теплі на 1,5-2 години. Обім'яти і накласти у форми 1/3 об'єму(форми змастити смальцем), дати тісту піднятися до країв форми і випікати в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.
Для помадки:
3 білки
1 скл. цукрової пудри
дрібка лимонної кислоти
Білки збити з цукровою пудрою на стійку піну, додати лимонну кислоту(або сік лимона).
Для опари:
100 г пресованих дріжджів
0,5 л теплого молока
0,5 скл. цукру
борошна-як для тіста на оладки
Змішати всі складники і поставити опару на 2-2,5 години у тепле місце.
Для тіста:
10 жовтків
750 г цукру
250 г масла або маргарину
300 г сметани
0,5 л молока
дрібка солі, ванілін, родзинки
Жовтки збити з цукром, додати розтоплене масло або маргарин, сметану, молоко, дрібку солі, ванілін, родзинки. Все вимішати з опарою, додаючи борошно, і ретельно вимішати змащеними олією руками. Тісто місити довго, щоб відставало від рук і посуду. Залишити у теплі на 1,5-2 години. Обім'яти і накласти у форми 1/3 об'єму(форми змастити смальцем), дати тісту піднятися до країв форми і випікати в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.
Для помадки:
3 білки
1 скл. цукрової пудри
дрібка лимонної кислоти
Білки збити з цукровою пудрою на стійку піну, додати лимонну кислоту(або сік лимона).
Vanechka- Сообщения : 617
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Волинь, Луцьк
Re: Великодня паска
Моя фірмова сирна паска.
Інгредієнти:
9 яєць
1200 гр.домашнього сиру(творогу)
400 гр. цукру
250 гр. вершкового масла
4 ст.л. крохмалу
200 гр.роздзинок
мелені мигдальні горіхи
дрібка солі
ванільний цукор
кориця
глазур:
2 білки
1 склянка цукру
лимонної кислоти на кінчик ножа.
Інгредієнти:
9 яєць
1200 гр.домашнього сиру(творогу)
400 гр. цукру
250 гр. вершкового масла
4 ст.л. крохмалу
200 гр.роздзинок
мелені мигдальні горіхи
дрібка солі
ванільний цукор
кориця
глазур:
2 білки
1 склянка цукру
лимонної кислоти на кінчик ножа.
Vanechka- Сообщения : 617
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Волинь, Луцьк
Re: Великодня паска
Іванка,дякую за рецепти.Настроююсь помаленьку на випічку,правда,не знаю чи настроюсь.
Мечта- Сообщения : 1245
Дата регистрации : 13.04.2014
Возраст : 47
Откуда : Черкаська область
Re: Великодня паска
А я паски вже років з десять печу, а сирні так ні разу і не спробувала зробити. Ледащо
Lesya- Сообщения : 498
Дата регистрации : 11.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Золотоноша
Re: Великодня паска
Іванка, Ооо! Сирна паска! Хочу! А можна "пошагово" для тих , хто не дуже розуміє, як поєднувати масло/сир/крохмал в цьому рецепті?
Метелица- Сообщения : 697
Дата регистрации : 13.04.2014
Возраст : 50
Откуда : Днепропетровск
Re: Великодня паска
Для тебе можна все))))Метелица пише:Іванка, Ооо! Сирна паска! Хочу! А можна "пошагово" для тих , хто не дуже розуміє, як поєднувати масло/сир/крохмал в цьому рецепті?
Сир двічі пропустити через м"ясорубку. Додаєш цукор і м"яке масло до сиру і збиваєш міксером.По одному б"єш яйця. Додаєш крохмал-змішуєш, тоді ваніль і кориця, знову перемішуєш міксером. Тоді мигдаль або есенцію мигдадьну (якщо нема, можна без неї). Родзинки додаєш в кінці. Дуже дуже смачна виходить. Я печу завжди в суботу. Ще ні разу ні шматочка не залишилося. Родичі і колеги її розпробували, йде на УРА)))Просять завжди принести ще)))
Vanechka- Сообщения : 617
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Волинь, Луцьк
Re: Великодня паска
Дякую, Іванка! А ще питаннячко: наскільки я зрозуміла - паску сирну випікати не треба? Ну, в духовці? (та-а-ак, де тут сором.язливі смайли? не бачу))) І скільки постояти - ніч?
Метелица- Сообщения : 697
Дата регистрации : 13.04.2014
Возраст : 50
Откуда : Днепропетровск
Re: Великодня паска
Випікати при 180 градусах від 40 хвилин до години))) Тісто буде трохи рідкувате, не лякайся))) так має бути)) Форму добре змастити смальцем. Виймати, як трохи остигне, шоб не розірвати навпіл.
Vanechka- Сообщения : 617
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Волинь, Луцьк
Re: Великодня паска
Іванка, ти дуже добра, дякую! Все розжувала) Спробую)
Метелица- Сообщения : 697
Дата регистрации : 13.04.2014
Возраст : 50
Откуда : Днепропетровск
Re: Великодня паска
Будь ласка! Не така вже я і добра, хі-хі))) Нехай вдається!!!
Vanechka- Сообщения : 617
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Волинь, Луцьк
Re: Великодня паска
Іванка,а на скільки пасок тіста виходить у 1-му рецепті? Чим,крім смальцю,можна змазати форму,а то його в мене ніколи не було?
Мечта- Сообщения : 1245
Дата регистрации : 13.04.2014
Возраст : 47
Откуда : Черкаська область
Re: Великодня паска
Ой мені так соромно, давно не печу пасок, все купую. А сирну давно хотіла спробувати, може цього разу, попробую як все буде добре за твоїм Іванко рецептом. Дякую!
Валя- Сообщения : 1633
Дата регистрации : 14.04.2014
Re: Великодня паска
Краще смальцю, тільки смалець))) Він продається в магазині: Жир домашній кулінарний))) В брикетиках, як масло. Форми змазувати обільно)) Тіста виходить багато, на пасок так 10... все залежить від форм.Мечта пише:Іванка,а на скільки пасок тіста виходить у 1-му рецепті? Чим,крім смальцю,можна змазати форму,а то його в мене ніколи не було?
vali, будь ласка!
Vanechka- Сообщения : 617
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Волинь, Луцьк
Re: Великодня паска
Добре,побреду,якщо вночі нічого не присниться.завтра смалець шукати.
Мечта- Сообщения : 1245
Дата регистрации : 13.04.2014
Возраст : 47
Откуда : Черкаська область
Re: Великодня паска
Иванка, я тут до тебе приліплюся з своїм рецептом, добре ?)))
Еще один рецепт от меня
0,5 литра молока
2-3 ст.л. манки
100 грамм свежих дрожжей
1 литр сметаны
3-3,5 кг. муки. Обязательно просеять, можно даже два раза!
400 гр. Сливочного масла
1,5 кг сахара
1 лимон (цедра)
Изюм, курага, миндаль
Кардамон (несколько зернышек размолоть) или молотого на кончике чайной ложки.
Мускатный орех на кончике ножа
Подсолнечное масло.
Все продукты должны быть теплыми!
На молоке сварить густую манную кашу. Остудить до теплого и добавить 1 стакан сметаны
Дрожжи раскрошить и посыпать стаканом сахара, пока разойдутся. Смешать с кашей и 600 грамм муки. Вымешать опару и в теплое место укутать. Оставить подходить на 1 час.
10 желтков+5 яиц взбить с сахаром. Добавить сметану и теплое масло, слегка взбить.
Изюм и курагу промыть, обсушить, курагу порезать, миндаль обжарить и измельчить в небольшие кусочки. Можно добавить цукаты. Я готовлю это заранее, за сутки, и потом вмешиваю в тесто, предварительно посыпав мукой.
В смесь добавить мускатный орех и кардамон.
В емкость с подошедшей опарой (у меня 12-ти литровая кастрюля) добавить взбитую смесь, изюм, курагу и орехи, и начать вымешивать, постепенно добавлять муку, поливая руки подсолнечным маслом, чтоб не прилипали, много не надо. Тесто нежное, тянется, до тугого сыпать муку не надо. Опять укутать в теплое место на 1-1,5 часа. Обмять тесто, в подготовленные формы (небольшие, максимум на 1 литр, выкладываю форму пергаментом, смазанным маслом. Можно просто обмазать смальцем или растительным маслом и обсыпать манкой) накладывать 1/3 формы, дать подойти и выпекать 30- 40 минут. В доме не орать и не топать, делать все в спокойном настроении, не суетясь. У меня от начала до конца все занимает около 4-х часов.
Еще один рецепт от меня
0,5 литра молока
2-3 ст.л. манки
100 грамм свежих дрожжей
1 литр сметаны
3-3,5 кг. муки. Обязательно просеять, можно даже два раза!
400 гр. Сливочного масла
1,5 кг сахара
1 лимон (цедра)
Изюм, курага, миндаль
Кардамон (несколько зернышек размолоть) или молотого на кончике чайной ложки.
Мускатный орех на кончике ножа
Подсолнечное масло.
Все продукты должны быть теплыми!
На молоке сварить густую манную кашу. Остудить до теплого и добавить 1 стакан сметаны
Дрожжи раскрошить и посыпать стаканом сахара, пока разойдутся. Смешать с кашей и 600 грамм муки. Вымешать опару и в теплое место укутать. Оставить подходить на 1 час.
10 желтков+5 яиц взбить с сахаром. Добавить сметану и теплое масло, слегка взбить.
Изюм и курагу промыть, обсушить, курагу порезать, миндаль обжарить и измельчить в небольшие кусочки. Можно добавить цукаты. Я готовлю это заранее, за сутки, и потом вмешиваю в тесто, предварительно посыпав мукой.
В смесь добавить мускатный орех и кардамон.
В емкость с подошедшей опарой (у меня 12-ти литровая кастрюля) добавить взбитую смесь, изюм, курагу и орехи, и начать вымешивать, постепенно добавлять муку, поливая руки подсолнечным маслом, чтоб не прилипали, много не надо. Тесто нежное, тянется, до тугого сыпать муку не надо. Опять укутать в теплое место на 1-1,5 часа. Обмять тесто, в подготовленные формы (небольшие, максимум на 1 литр, выкладываю форму пергаментом, смазанным маслом. Можно просто обмазать смальцем или растительным маслом и обсыпать манкой) накладывать 1/3 формы, дать подойти и выпекать 30- 40 минут. В доме не орать и не топать, делать все в спокойном настроении, не суетясь. У меня от начала до конца все занимает около 4-х часов.
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі