Наші хитрощі приготування страв
+8
gorlora
мармеладка
Метелица
Yanita Vladovitch
Lesya
rodema
Viorika
simant
12 користувачів
Сторінка 1 з 3 • 1, 2, 3
Наші хитрощі приготування страв
Вчера делала окрошку и подумала, что надо бы поделиться своими хитростями приготовления некоторых блюд)))
Окрошку делаю на воде или бульоне, укроп-петрушку мелко нарезаю и желтки с половины яиц не режу, а растираю с солью, соком лимона, зеленью и небольшим количеством сметаны. Чтобы не было комочков желтка. Потом этим заправляю нарезанные ингредиенты окрошки, добавляю сметану/майонез, хорошо перемешиваю и только потом заливаю бульоном. Иногда под настроение один огурец могу потереть и сок с него залить в окрошку Вкууусно)))
Окрошку делаю на воде или бульоне, укроп-петрушку мелко нарезаю и желтки с половины яиц не режу, а растираю с солью, соком лимона, зеленью и небольшим количеством сметаны. Чтобы не было комочков желтка. Потом этим заправляю нарезанные ингредиенты окрошки, добавляю сметану/майонез, хорошо перемешиваю и только потом заливаю бульоном. Иногда под настроение один огурец могу потереть и сок с него залить в окрошку Вкууусно)))
Re: Наші хитрощі приготування страв
Мій "секрет". Якщо всі вже знають-запис видалю, Але багато моїх знайомих "не в курсі".
Щоб потерти щось(цедру лимона, картоплю на деруни, хрін на бурачки тощо) на найдрібнішій терці, треба на неї вдіти целофановий кульок. Тоді продукт не забивається між отвори (під час миття терки оціните!), продукт легше ковзає і, відповідно, легше і швидше терти, майже не травмуються руки.
Щоб потерти щось(цедру лимона, картоплю на деруни, хрін на бурачки тощо) на найдрібнішій терці, треба на неї вдіти целофановий кульок. Тоді продукт не забивається між отвори (під час миття терки оціните!), продукт легше ковзає і, відповідно, легше і швидше терти, майже не травмуються руки.
simant- Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів
Re: Наші хитрощі приготування страв
Оль, за окрошку дякую Все на це блюдо задивляюся, їсти люблю, але ніколи не готувала, літо обіцяють жарким, так що включимо в меню))
simant, за пораду одне питання, а кульок не рветься, його шматки в страву не попадають?
simant, за пораду одне питання, а кульок не рветься, його шматки в страву не попадають?
Viorika- Сообщения : 1500
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 50
Откуда : Львів
Re: Наші хитрощі приготування страв
НУ ЧОМУ ВСІ про кульок запитують!!!!!!
Вірусь, в кульку робляться дірочки, але частинки целофану в їжу НЕ ПОТРАПЛЯЮТЬ. Я свекрові доводила. Одягла червоний кульок і терла картоплю. Він потім в окулярах і з лупою шукав кульок в натертому. Не знайшов. Сказав, що все одно знайде. Вдома так потре, знайде, а тоді мені подзвонить. З Різдва шукав, поки свекруха не "взула", що " в хаті кулька цілого нема".
Вірусь, в кульку робляться дірочки, але частинки целофану в їжу НЕ ПОТРАПЛЯЮТЬ. Я свекрові доводила. Одягла червоний кульок і терла картоплю. Він потім в окулярах і з лупою шукав кульок в натертому. Не знайшов. Сказав, що все одно знайде. Вдома так потре, знайде, а тоді мені подзвонить. З Різдва шукав, поки свекруха не "взула", що " в хаті кулька цілого нема".
simant- Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів
Re: Наші хитрощі приготування страв
Про кульок запитують, бо чомусь зразу здається, що він має на шматки порватися)))) Але я спробую обов'язково, взагалі-то коли треба багато терти я витягаю комбайн, але за дві морквини до зажарки, чи пару хроників до бурачків, витягати ту бандуру а потім мити не хочеться, а так як руки у мене видно пришиті фігово, я вічно зітру пальці, тому твоя порада дуже навіть доречна))) Дякую
Viorika- Сообщения : 1500
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 50
Откуда : Львів
Re: Наші хитрощі приготування страв
Вірусь, в мене руки певно пришивались однією ниткою з Твоїми. Рада допомогти.
Ще один "секрет". Якщо носити вузькі спідниці (як я), вони при ходьбі перекручуються ( чи то тільки в мене?). Щоб гарантовано уникнути цього треба петельки, які пришивають до пояса ( щоб їх вішати ) запхати за пояс колготок. І все.
Ще один "секрет". Якщо носити вузькі спідниці (як я), вони при ходьбі перекручуються ( чи то тільки в мене?). Щоб гарантовано уникнути цього треба петельки, які пришивають до пояса ( щоб їх вішати ) запхати за пояс колготок. І все.
simant- Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів
Секрет картоплі -фрі з МакДональдса.
Секрет картоплі -фрі з МакДональдса.
Картоплю чистимо, ріжемо на брусочки і відварюємо в соленій воді до напівготовності. Обсушуємо і досмажуємо в великій кількості олії. Я навіть кілька разів досмажувала в духовці- щоб швидше. Налила в форму олії, кинула картоплю. Пару раз перемішала. І все.
Викладаємо на серветки, щоб поглинуло зайву олію.
Картоплю чистимо, ріжемо на брусочки і відварюємо в соленій воді до напівготовності. Обсушуємо і досмажуємо в великій кількості олії. Я навіть кілька разів досмажувала в духовці- щоб швидше. Налила в форму олії, кинула картоплю. Пару раз перемішала. І все.
Викладаємо на серветки, щоб поглинуло зайву олію.
simant- Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів
Re: Наші хитрощі приготування страв
Девочки, спасибо за дельные советы на все случаи жизни! Оля-Simant, можешь смеяться, но у меня тот же вопрос, что и у Веруни возник сразу (это про совет о кульке и терке))) Но ты уже все сказала, так что еще раз спасибо огромное, девчата))
rodema- Сообщения : 123
Дата регистрации : 15.04.2014
Откуда : Одесса
Re: Наші хитрощі приготування страв
Ріпчасту цибулю та часник набагато легше чистити, якщо їх намочити.
simant- Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів
Як швидко зварити бурячки
Як швидко зварити бурячки
Якщо покласти бурячки в уже киплячу воду, то вони зваряться за годину.
А можна ще швидше. Потрібно варити буряк у киплячій воді 30 хвилин, а потім злити воду та поставить її під потік холодної води на 15 хвилин (чім холодніше, тім гарніше). За рахунок температурного перепаду буряк дійде до готовності.
Якщо покласти бурячки в уже киплячу воду, то вони зваряться за годину.
А можна ще швидше. Потрібно варити буряк у киплячій воді 30 хвилин, а потім злити воду та поставить її під потік холодної води на 15 хвилин (чім холодніше, тім гарніше). За рахунок температурного перепаду буряк дійде до готовності.
simant- Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів
Re: Наші хитрощі приготування страв
Супер-крем!
Горіхи перемолоти через м*ясорубку. Залити гарячим молоком, щоб покрило зверху. (Не кипятком!-бо звурдиться). Перемішати. Якщо "кашка" буде дуже густа-додати ще молока.Коли трошки підстигне - додати цукру. Збити масло, по ложці давати горіхову масу і збивати далі. Можна використовувати і без масла. Пасує до пісочних коржів(їх перед тим бажано пропитати) та шоколадного бісквіту.
Горіхи перемолоти через м*ясорубку. Залити гарячим молоком, щоб покрило зверху. (Не кипятком!-бо звурдиться). Перемішати. Якщо "кашка" буде дуже густа-додати ще молока.Коли трошки підстигне - додати цукру. Збити масло, по ложці давати горіхову масу і збивати далі. Можна використовувати і без масла. Пасує до пісочних коржів(їх перед тим бажано пропитати) та шоколадного бісквіту.
simant- Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів
Re: Наші хитрощі приготування страв
О какая полезная инфа. спс.simant пише:НУ ЧОМУ ВСІ про кульок запитують!!!!!!
Вірусь, в кульку робляться дірочки, але частинки целофану в їжу НЕ ПОТРАПЛЯЮТЬ. Я свекрові доводила. Одягла червоний кульок і терла картоплю. Він потім в окулярах і з лупою шукав кульок в натертому. Не знайшов. Сказав, що все одно знайде. Вдома так потре, знайде, а тоді мені подзвонить. З Різдва шукав, поки свекруха не "взула", що " в хаті кулька цілого нема".
Кстати о кульках.
Я отбиваю отбивные предварительно положив их в пакет, и через пакет луплю уже молоточком. Очень удобно - кухня чистая не нужно потом отмывать стены-потолки от мелких "брызг" мяса
Леся- Сообщения : 885
Дата регистрации : 15.04.2014
Возраст : 49
Откуда : Донецк
Re: Наші хитрощі приготування страв
Як зварити манку швидко і без молочної шкірки та жодної грудочки.
В молоко дати дрібку солі, ванільного цукру, цукор, трошки масла(щоб не було шкірки). Довести до кипіння. В окремій посудині змішати манку і трошки холодного молока, щоб була рідка кашка. Вилити в кипляче молоко і помішуючи доварити до готовності (десь 5 хв).
simant- Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів
Re: Наші хитрощі приготування страв
Щоб не заморочуватись частим миттям плити я роблю так: на верх газової плити (там, де камфорки) вистиляю фольгу (беру харчову в рулоні). Фольгу вистиляю так, щоб не було щілин і не мішали газу горіти - я так вже приловчилась, що це в мене на автоматі. Під фольгу ще кладу пару серветок: це на той випадок, якщо щось збіжить і рідина потрапить під фольгу, а серветки не дадуть фользі приклеїться до поверхні плити. Змінюю фольгу по мірі забруднення (раз в тиждень). Дуже еффективне при смаженні риби і м'яса.
Коли купила новий холодильник, то задовбалася весь час мити скляні полочки - то щось прольється, то кастрюля виявилась бруднуватою, то ще якась напасть (особливо коли діти розільють мед або варення) Тоді я звернула увагу на харчову плівку. Просто беру поличку і вистиляю плівкою - забруднилось, знімаю плівку, протираю поличку сухою ганчіркою, вистиляю новою.
Коли купила новий холодильник, то задовбалася весь час мити скляні полочки - то щось прольється, то кастрюля виявилась бруднуватою, то ще якась напасть (особливо коли діти розільють мед або варення) Тоді я звернула увагу на харчову плівку. Просто беру поличку і вистиляю плівкою - забруднилось, знімаю плівку, протираю поличку сухою ганчіркою, вистиляю новою.
Lesya- Сообщения : 498
Дата регистрации : 11.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Золотоноша
Re: Наші хитрощі приготування страв
Лесю, дякую. Про фольгу я знала, а з холодильником треба спробувати!!!!
simant- Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів
Re: Наші хитрощі приготування страв
А я ленивица, покупаю готовые пластины для печки Фрекен Бок. Кстати, действительно быстрее все закипает.
Секреты вкусного мяса
Секреты вкусного мяса
1. Мясо станет нежнее, если за час до готовки его смочить водкой.
2. Можно мясо перемешать с соевым соусом, оставить на ночь, а завтра жарить, оно получится очень сочным.
3. Говядина, баранина получится мягкой и сочной, если ее перед запеканием посолить, поперчить, еще можно нашпиговать чесноком, затем обернуть мясо банановой кожурой.
4. Закрепите кожуру кулинарной нитью, чтобы она не разошлась.
5. Положите мясо на противень и поставьте в разогретую духовку на 30-40 минут.
6. Кожура банана обладает уникальными свойствами и сделает жесткое постное мясо мягким.
Секрет превращения жесткой говядины в нежное и мягкое мясо.
1. Выложите говядину на раскаленную сковороду. Обжарьте на сильном огне 3-5 минут.
2. Добавьте немного воды, накройте крышкой и уменьшите огонь. Нарежьте корень имбиря и положите его тушиться вместе с мясом.
3. В состав имбирного сока входит вещество, которое разлагает протеины и делает жесткое мясо мягким. Говядину достаточно потушить с имбирем 30- 40 минут.
Смягчить старое мясо поможет лимонная корочка.
1. Нарежьте мясо на куски поперек волокон и выложите на раскаленную сковороду.
2. Добавьте несколько лимонных корок.
3. В конце приготовления не выбрасывайте корки.
4. Достаньте их, разотрите ложкой и размешайте с мясным соком, который выделился при жарке. Выложите говядину на тарелку, полейте соком и украсьте веткой зелени и морковью.
5. Никогда не солите мясо непосредственно перед жаркой, оно потеряет много сока и получится невкусным. Соль надо класть во время, а еще лучше в самом конце приготовления.
1. Мясо станет нежнее, если за час до готовки его смочить водкой.
2. Можно мясо перемешать с соевым соусом, оставить на ночь, а завтра жарить, оно получится очень сочным.
3. Говядина, баранина получится мягкой и сочной, если ее перед запеканием посолить, поперчить, еще можно нашпиговать чесноком, затем обернуть мясо банановой кожурой.
4. Закрепите кожуру кулинарной нитью, чтобы она не разошлась.
5. Положите мясо на противень и поставьте в разогретую духовку на 30-40 минут.
6. Кожура банана обладает уникальными свойствами и сделает жесткое постное мясо мягким.
Секрет превращения жесткой говядины в нежное и мягкое мясо.
1. Выложите говядину на раскаленную сковороду. Обжарьте на сильном огне 3-5 минут.
2. Добавьте немного воды, накройте крышкой и уменьшите огонь. Нарежьте корень имбиря и положите его тушиться вместе с мясом.
3. В состав имбирного сока входит вещество, которое разлагает протеины и делает жесткое мясо мягким. Говядину достаточно потушить с имбирем 30- 40 минут.
Смягчить старое мясо поможет лимонная корочка.
1. Нарежьте мясо на куски поперек волокон и выложите на раскаленную сковороду.
2. Добавьте несколько лимонных корок.
3. В конце приготовления не выбрасывайте корки.
4. Достаньте их, разотрите ложкой и размешайте с мясным соком, который выделился при жарке. Выложите говядину на тарелку, полейте соком и украсьте веткой зелени и морковью.
5. Никогда не солите мясо непосредственно перед жаркой, оно потеряет много сока и получится невкусным. Соль надо класть во время, а еще лучше в самом конце приготовления.
Re: Наші хитрощі приготування страв
У нас зима - это пора винегрета. И кто его делает? Конечно же, я.
Сами понимаете, что от свеклы руки и доска становятся красными, если не сказать больше. Так вот, я недавно для себя открыла средство - маринованные огурцы, их сок начисто смывает сок вареной свеклы, остается только пойти и сполоснуть руки. Не нужно их потом часами тереть.
Сами понимаете, что от свеклы руки и доска становятся красными, если не сказать больше. Так вот, я недавно для себя открыла средство - маринованные огурцы, их сок начисто смывает сок вареной свеклы, остается только пойти и сполоснуть руки. Не нужно их потом часами тереть.
Yanita Vladovitch- Admin
- Сообщения : 2415
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Одеса
Про цибулю та часник.
Ще хочу добавити своїх "п,ять копійок" і робити це діло у сидячому положенні.simant пише:Ріпчасту цибулю та часник набагато легше чистити, якщо їх намочити.
ой, ще один важливий момент- хвостик цибулі обов,язково лишати - її так лекше кришити.
Вау, тут такий вибір смайликів, клас!
Гость- Гість
Re: Наші хитрощі приготування страв
Ольга, с первым сообщением!
По поводу "намочить" ничего не знаю. Мы это средство "намочить на сутки" используем для того, чтобы лук быстрее прорастал (зимой "на перо" - крайне важно). Кстати, проращиваем в коробочках, а не в вазонах с землей (берется специальный мелкий лук и выкладывается кучненько).
Но что-то я овлеклась.
Сама не пробовала, но слышала, что чтобы не плакать во время нарезания лука, нужно жевать: неважно что, жвачку, колбасу - главное жевать.
По поводу "намочить" ничего не знаю. Мы это средство "намочить на сутки" используем для того, чтобы лук быстрее прорастал (зимой "на перо" - крайне важно). Кстати, проращиваем в коробочках, а не в вазонах с землей (берется специальный мелкий лук и выкладывается кучненько).
Но что-то я овлеклась.
Сама не пробовала, но слышала, что чтобы не плакать во время нарезания лука, нужно жевать: неважно что, жвачку, колбасу - главное жевать.
Yanita Vladovitch- Admin
- Сообщения : 2415
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Одеса
Re: Наші хитрощі приготування страв
О, кстати о луке. Я тут увидела новый способ выращивания лука на подоконнике
Берется пластиковая бутылка от 2 до 5 литров. В ней паяльником или старым горячим ножом делаются отверстия под лук, засыпается землей и сажается лук. Мастер-класс здесь [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Берется пластиковая бутылка от 2 до 5 литров. В ней паяльником или старым горячим ножом делаются отверстия под лук, засыпается землей и сажается лук. Мастер-класс здесь [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Re: Наші хитрощі приготування страв
Класс! Место экономится - это плюс. Но такой вазон наверное тяжелый - это минус.
Yanita Vladovitch- Admin
- Сообщения : 2415
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Одеса
Re: Наші хитрощі приготування страв
Таня, я хочу бутылку двухлитровую из под Живчика попробовать сделать.
Re: Наші хитрощі приготування страв
Оля, спасибо, интересный способ)
А я все в стаканчики одноразовые лук сажу)
А я все в стаканчики одноразовые лук сажу)
Метелица- Сообщения : 697
Дата регистрации : 13.04.2014
Возраст : 50
Откуда : Днепропетровск
Сторінка 1 з 3 • 1, 2, 3
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі