Мітла
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Випічка солодка та несолодка

+13
мармеладка
Yanita Vladovitch
Теплее лета имя Лена
Viorika
Амріта
Запах Ветра
Леся
Валя
simant
Метелица
Lesya
Vanechka
greta-nata
17 користувачів

Сторінка 2 з 5 Попередній  1, 2, 3, 4, 5  Наступний

Перейти донизу

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Маффины Мечта. Леночка, спасибо

Повідомлення автор Запах Ветра Вт Жовт 21, 2014 9:32 pm

Рецепт от Лены-Мечты Mad

2 яйца и 1 ст. сахара - взбить, добавить щепотку соли, 1 ст.кефира(теплого) и 125гр. растопленного сливочного масла, 0,5 ч.л.цедры мандарина или лимона, 0.5 ч.л.соды погашенной уксусом или 1 ч.л. разрыхлителя, 1,5 стакана муки.
Духовку разогреть до 200 градусов , на 2/3 залить в формы. Выпекать 30 минут. cheers
Запах Ветра
Запах Ветра
Admin

Дата регистрации : 09.04.2014

http://ukrlitterra.com.ua

Повернутися до початку Перейти донизу

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Тыквенный пирог

Повідомлення автор Метелица Ср Жовт 22, 2014 4:09 pm

Запах Ветра пише:Рецепт от Лены-Мечты Mad

Ни разу не пробовала печь маффины, надо отметиться)

Девушки, я тут в канон дня "всех святых"  [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] решила испечь тыквенный пирог [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]и он (о, чудо!) неожиданно получился Very Happy ))) Да еще такой вкусный, ням! Дети, которые даже запаха кабака\тыквы на дух не переносят, съели на раз) Думаю сделать блюдо сезонной вкусняшкой) очень дешево и сердито получилось)

Может, кто-нить решится повторить)
Итак, делала от балды и задней ногой, потому рецепт вполне подвижен Very Happy :

200 мл кефира
600 гр тыквы
3 (крупных) яйца
12 грецких орехов
4-5 с горкой стол. ложки муки
4 стол.л. сахара (я бухнула пять. скромнее надо быть, скажу вам)))
соль по вкусу
сода - две без горки чайные ложки

и, главное, специи! тыква любит разную травку! В тесто добавляла кориандр и... все. больше ничего под рукой подходящего не было Very Happy можно гвоздику, корицу, ваниль, ну и т.д.

Работа:
*растворила в теплом кефире соду
*отдельно всбила яйца с сахаром, плюс соль пол.ч.ложки
*смешала
*добавила орехи, пюрешной толкушкой помятые
*муку (тесто должно получиться, как на оладьи).
*ну, и, конечно, натертый на крупную терку кабак

держала в духовке 1час. 10мин. на огне ниже среднего
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Метелица
Метелица

Дата регистрации : 13.04.2014

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Re: Випічка солодка та несолодка

Повідомлення автор simant Пт Жовт 24, 2014 3:51 pm

Виглядає смачно!
simant
simant

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Гарбузовий пиріг, печений гарбуз

Повідомлення автор Валя Пт Жовт 24, 2014 4:26 pm

Гарбузовий пиріг.
Тісто: 1 стакан борошна, 3 ст.л.цукру, 100гр. маргарину, 5ст.л.льодяної води. На 30хв. у холодильник.
Начинка: 900гр.гарбуза(вареного), 2 яйця, 200гр. сметани (жирної), цукор і спеції (ваніл.цукор, кориця, мускатний горіх, гвоздика) за смаком.
Тісто розкатати, вистелити форму і спекти. Потім залити начинку і ще випікати 30 – 40хв. На тісто можна викласти яблука, родзинки, горіхи і т.д.
Приємного смаку!!!

фото :

Печений гарбуз
Кришимо шар яблук, шар гарбуза, пересипаючи кожен цукром, трішки води. І в духовку. (За смаком добавить можна корицю, ванілю, кардамон, гвоздику, ізюм і т. д.) одним словом що вам до вподоби. Готовим до готовності (хв.20-30)
Смачного!!!

Останній раз редагувалося: Валя (Пн Жовт 27, 2014 9:38 pm), всього регувалося 1 раз(-и)
Валя
Валя

Дата регистрации : 14.04.2014

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Тыквеченьки и гарбузова гапуня.

Повідомлення автор Леся Пт Жовт 24, 2014 6:05 pm

В тему тыквы
В "Гарри Поттере" есть такое блюдо - тыквеченьки.
"Тыквеченьки из книг о Гарри Поттере".
2 яйца,
200 г очищенной тыквы,
1 стакан сахара,
100 г сливочного масла или маргарина,
2 стакана муки,
1 ч.л. разрыхлителя.
Тыкву испечь, отварить или распарить в микроволновке. Размять до кашицы (можно вилкой, можно блендером). Взбить яйца с сахаром, добавить тыкву, масло, растереть, добавить муку с разрыхлителем.
Тесто получается как на оладьи. выложить ложкой на промасленный пергамент. Температура 180 градусов, 10 минут, духовка предварительно разогрета.

Поскольку тыкву продают не по 200 гр, остаток можно превратить в очень вкусное блюдо для взрослых. Порезать тыкву пластинками, обвалять в муке и обжарить в масле, а потом переслоить майонезом с чесноком и зеленью. Блюдо чумацкое, называется "гарбузова гапуня".
правда в оригинале чумаки промазывали тыкву сметаной с хреном. Тож вкусно должно быть bom

рецепты не мои, честно украла сегодян на местном форуме.
Леся
Леся

Дата регистрации : 15.04.2014

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Мафіни ягідні

Повідомлення автор Viorika Вт Жовт 28, 2014 4:21 pm

Привіт дівчата! Ділюся з вами рецептом, у мами він записаний як "мафіни ягідні")))
200 г - муки
200 г - цукру
1 ст. - молока
1 шт. - яйце
1 п. - порошку для печива
100 г - олії
сіль на кінчику ножа
Всі інгредієнти висипаю у комбайн, або  в миску і замішую міксером, тісто повинно бути такої консистенції як на оладки. 
В кожну формочку додаємо ягоди, ми робили з ягодами малини, з яблуками, з чорницями, з ізюмом))) Випікаємо при 200 гр. 20 хв.
 Виходять дуже повітряні, пухкі і смачні. До того ж рецепт не дорогий, у наш час це важливо)))) Смачного!  sunny
Viorika
Viorika

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Re: Випічка солодка та несолодка

Повідомлення автор Запах Ветра Вт Жовт 28, 2014 4:35 pm

Viorika пише:1 ст. - молока
1 п. - порошку для печива
Стакан молока 200 гр?
1п. порошка - это 1 пачка? Или все-таки одна ложка чайная? Мне кажется, что пачка большая на эту порцию.
Запах Ветра
Запах Ветра
Admin

Повідомлення автор Viorika Вт Жовт 28, 2014 4:46 pm

1 ст. это 250 г молока))) А, порошка давать лучше, все-таки, пачку, если порошок нашего производства, тогда они хорошо поднимутся)) А польского я даю 1,5 чайной ложки, но у них порошок для выпечки лучшего качества.
Viorika
Viorika

Повідомлення автор Запах Ветра Вт Жовт 28, 2014 5:00 pm

Спасиб Спасибо, прямо сейчас и буду печь.
Запах Ветра
Запах Ветра
Admin

Повідомлення автор Viorika Вт Жовт 28, 2014 5:08 pm

Ну, ты мать, прям шило настоящее, все успеваешь Smile ! Испечешь, напиши, как получились))))
Viorika
Viorika

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Фитир по-єгипетськи

Повідомлення автор Амріта Сб Лист 29, 2014 5:29 pm

Принесла я вам "блюдо заморское" - "фитир по-єгипетськи"  Smile
Робиться дуже просто, навіть елементарно))
Тісто:
1 склянка (200 гр) молока
0,5 ч.л. сухих дріжджів (або 5 гр свіжих)
1 яйце
капелюшка солі
2,5-3 склянки борошна (може піти чуть більше)
200 гр м,якого вершкого масла.
Розчинити в теплому молоці дріжджі + яйце, сіль, борошно = м,яке тісто. Розділити на 2 частини, кожну розкатати в тонкий пласт і змазати верх м,яким маслом - щоб пачка масла поділилася на 2 коржі (у мене грам 40 лишилося).
Пласт тіста звернути туго рулетом, потім загорнути равликом. Обидва равлика запакувати з поліетилен і в холодильник на 2, максимум 4 години.

Крем:
1 яйце
1 склянка цукру (180-200 гр)
3 столові ложки крахмалу (без великої гірки)
2 склянки молока
ванілін чи ванільний цукор.
В кастрюльці з товстим дном розтерти яйце з цукром, ваніліном і крохмалом до густої білої піни, розвести поступово теплим молоком, і на маленькому вогні при постійному помішуванні довести до кипіння і густини. Хай холоне. 
В рецепті була фраза "до потрібної густини". Що це таке, я не знаю, і тому довела, щоб не почало приставати до стінок. Вийшов такий густий солодкий ванільно-крохмальний десерт, коли охолов - загус ще більше.

І ще 1 яйце  і 1 чайна ложка молока обмазати верх.

Тісто дістати з холодильника, і зразу почати розкачувати 2 пласта до товщини приблизно 2-3 мм. Один покласти на протвінь, застелений папером, викласти зверху охололу магалябію - так називається крем. Закрити зверху другим пластом, який розкачувати трохи більшим - щоб края десь на 2 см загорнути під нижній пласт.
Потикати виделкою верх і змастити жовтком, збитим з 1 чайною ложкою молочка.

Пекти в гаряче розігрітій духовці на 180 градусах приблизно хвилин 30 - щоб зарум,янився. Трошки вистигне і посипати верх цукровою пудрою.

Це смачно і зовсім незвично. При такому способі приготування тісто стає наче слойоне, але ще тонше і крихке. Магалябія дуже ніжна. Робиться швидко, рецепт зовсім нескладний.

Ось тут покрокове фото, можна подивитися для першого разу))
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]

Смачного!  Mad
Амріта
Амріта

Повідомлення автор Viorika Сб Лист 29, 2014 6:36 pm

Олесечка, дякую! Я пробувала колись цей пиріг, він дійсно дуже смачний, дякую за рецепт, обов'язково спробую спекти. pig
І знаєш що? Я згадала, що обіцяла тобі рецепт шоколадних мафінів і забула, пцєтко таке  [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Виправляюся!
Мафіни шоколадні

200 г муки
100 г цукру
1 плитка шоколаду
80 г масла
100 г сметани
1 яйце
1 ч. л. порошку до печива
Сіль на кінчику ножа

В шоколадку розтопити на водяній бані, масло також розтопити. Тісто повинно вийти, як густа сметана. З одної порції виходить десь 12-15 шт.
Смачного![Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Viorika
Viorika

Повідомлення автор Амріта Сб Лист 29, 2014 7:14 pm

Віруся, я і сама забула))
Як думаєш, домашній шоколад можна зробити на твій рецепт? Скільки його має в мл?
Я вже придивилася до твоїх ягідних мафінів, але і шоколадні тепер на черзі))
Амріта
Амріта

Повідомлення автор Viorika Сб Лист 29, 2014 7:45 pm

Думаю можна,Smile напевно стільки скільки грам шоколаду в одній плитці, треба подивитися. До речі сьогодні пекли піцу))) Скористаюсь нагодою, ще раз подякувати за рецепт тіста спасиб
Viorika
Viorika

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Рецепт дріжджового тіста для будь-якої начинки

Повідомлення автор Амріта Чт Груд 11, 2014 10:19 pm

Дівчата, я принесла "абалдєнний" рецепт дріжджового тіста. Підходить для будь-якої начинки. Насправді дууууже смачне тісто виходить.

1 склянка молока
5 ч.л. цукру
2,5 ч.л. сухих дріжджів
12 з горою ст.л. борошна
150 гр масла

Молоко підігріти (пробуєм мізинцем) + цукор і дріжджі = хай грають.
Борошно покласти в глибоку миску, натерти масло з морозилки (я брала просто з холодильника), перемішати. Влити сюди грайливе молоко з дріжджами. Вимішувати швидко і недовго - це тісто не любить тривалі пестощі руками)) Правда, я ще трохи підсипаю борошна, коли вимішую, бо чогось малувато (мабуть, борошно таке). 
Повинно вийти м,яке тісто, що не липне до рук.
В пакет і в холодильник на якийсь час - у мене виходить десь на годину. В холодильнику воно набухає.
Потім розкачати 2 коржі, всередину начинку і пекти пироги)) 
Температура 160 градусів. Через 20-25 хвилин дістати, змазати маслом верх і знову в духовку хвилин на 5.

Я робила пиріг капустою і зі шпинатом (сама вигадувала: до пачки шпинату 400 гр додала грамів 400 вершкового сиру, посолила, + 3 ст.л. манки і залишила, щоб набухла = дуже смачно! Правда, діти відмовилися їсти "бур,ян", то роздала чимало сусідам Smile)

Тісто виходить пухке, м,яке, для солодкої начинки цукор додатково добавляти не треба. Швидко і смачно!

Останній раз редагувалося: Olesia (Чт Груд 11, 2014 10:40 pm), всього регувалося 1 раз(-и)
Амріта
Амріта

Повідомлення автор Запах Ветра Чт Груд 11, 2014 10:26 pm

Спасибо Rolling Eyes Теперь я точно знаю, что у меня будет завтра на обед))))
Запах Ветра
Запах Ветра
Admin

Повідомлення автор Амріта Чт Груд 11, 2014 10:40 pm

І щоу тебе буде завтра на обід? Smile
Амріта
Амріта

Повідомлення автор Запах Ветра Чт Груд 11, 2014 10:44 pm

Пиріжок Smile с курицей и маринованным луком. Из твоего теста.
Запах Ветра
Запах Ветра
Admin

Повідомлення автор Амріта Пт Груд 12, 2014 9:03 am

О, там у рецепти було написано, що це тисто також дуже гарно пидходить для маленьких пирижечкив))
Амріта
Амріта

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Намазка для форм и формочек

Повідомлення автор Запах Ветра Сб Груд 20, 2014 5:59 pm

Намазка для форм и формочек. Из интернета.
1 ст. свиного смальца (из холодильника!!!), 1 ст. подсолнечного масла и 1-1,5 стакана муки - все вместе взбить миксером до белоснежной пышной кремообразной массы, разложить в чистые банки, накрыть крышками и хранить в холодильнике. Достал, смазал, спрятал, а выпечка просто выскакивает из любых!!! сложных и простых формочек.
Запах Ветра
Запах Ветра
Admin

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Дріжджові рогалики

Повідомлення автор Амріта Сб Груд 20, 2014 10:16 pm

Сьогодні я пекла рогалики)) Їм сміливо можна присвоїти звання справжніх монстриків)) вони вийшли просто нереально величезні і дуже смачні!
Рогалики:
50 гр дріжджів розвести у 0,5 л теплого молока + 3-4 ст.л. цукру = бродить. Як почне ставати піною, + 3 яйця + потерти 1 пачку м,якого масла = лишити на 30-40 хв. Поступово добавляючи борошно, вимісити тісто. Розділити на 4 частини, розкачати 4 коржі, розділити на 8 трикутничків і формувати рогалики. Верхом в олію, потім в цукор, у мене дівчата кухонним пензликом мастили олією.
Дати трохи постояти на деці. Пекти на 160 гр близько 40 хвилин.
Вони вийшли пухкі, легкі і величезні! Такщо попереджую: рецепт можна сміливо поділити пополам!!! Ось полюбуйтесь)) На другому фото - вони у духовці, фотографувала через дверці)) 
Вони:
Амріта
Амріта

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Дрожжевое "Хрущевское" тесто

Повідомлення автор Запах Ветра Пн Груд 22, 2014 3:28 pm

Дрожжевое "Хрущевское" тесто
Выпечку из этого теста очень любил Хрущев, поэтому его так и назвали - хрущевское. По идее, оно очень долго может храниться в морозилке, хоть и дрожжевое. Но я не пробовала.

мука - 3-3,5 стакана (до нужной консистенции теста),
масло сливочное или маргарин, размягченное при комнатной температуре или растопленное - 200 г,
молоко (можно прямо из холодильника или комнатной температуры) — 1 стакан,
сахар — 2 ст. л.,
соль — 1/2 ч. л.,
дрожжи сухие — 2 ч. л. (или свежие прессованные дрожжи — 50 г)
Дрожжи перемешать с сахаром и солью, всыпать в молоко, размешать. Я молоко подогреваю слегка, потому что сухие дрожжи так легче растворяются. Добавить в смесь масло. Муку просеять и влить туда тонкой струйкой жидкость, потихоньку  замешивая тесто. Тесто легкое, замешивается очень быстро и начинает отставать от рук. Сделать колобок, положить в пакет и отправить на 4 часа в холодильник. Подойдет на булочки, пирожки и пироги.
У меня получилось два пирога. Один соленый с такой начинкой:
5-8 картофелин очистить, порезать мелкими кубиками(как в оливье) и обжарить, туда же добавить пару луковиц нарезанных мелко, мясо (у меня был потушенный кролик, от которого уже все отказались), пару зубчиков чеснока, специи, соль. Еще туда грибы не мешало бы, но т.к. младшей грибы еще рано, то мы обходимся без них.
А второй сладкий, начинка из смородины мороженной с сахаром и немножко крахмала, чтоб начинка не текла.
Раскатывала тесто прям на пергаменте и отправляла в форму. Засыпала начинку, делала бортик из теста, сверху можно любой узор или просто закрытый. Выпекается очень быстро - минут 15-20, поднимается уже в духовке. Я немного увлеклась работой и передержала его в духовке. Фото того, что успела сделать  кулинар  Пардон за кривизну, дизайн пирожка от младшенькой танцор
Спойлер:

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Запах Ветра
Запах Ветра
Admin

Повідомлення автор Амріта Пн Груд 22, 2014 5:10 pm

Дизайн - супер! Соня молодчинка!
Оль, а тисто солодке виходить? Бо я пишла по твоему посиланню и ... пропала))
Теперь хочу зробити зи своею меншою хазяйкою щось подибне))
Амріта
Амріта

Повідомлення автор Запах Ветра Пн Груд 22, 2014 5:16 pm

Для сладкого добавить еще 2 ложки сахара. У меня смородины с сахаром в пироге было много, поэтому я не добавляла. А для булочек лучше побольше сахара, можно с корицей, с маком, с орехами. Что-то мне венгерские булки с кремом вспомнились, надо сделать)))
Запах Ветра
Запах Ветра
Admin

Випічка солодка та несолодка - Сторінка 2 Empty Оформление пирогов и булок

Повідомлення автор Метелица Пт Груд 26, 2014 8:34 pm

Интересный сайт: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Метелица
Метелица

Дата регистрации : 13.04.2014

Повідомлення автор Спонсорований контент

Спонсорований контент

Сторінка 2 з 5 Попередній  1, 2, 3, 4, 5  Наступний

Повернутися до початку

Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі