Випічка солодка та несолодка
+13
мармеладка
Yanita Vladovitch
Теплее лета имя Лена
Viorika
Амріта
Запах Ветра
Леся
Валя
simant
Метелица
Lesya
Vanechka
greta-nata
17 користувачів
Сторінка 4 з 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Випічка солодка та несолодка
Якщо 200 гр. - то пачку ділиш на 3 частини, це буде десь по 65 гр, і дві частини з трьох - ось тобі й 130 гр.))
мармеладка- Сообщения : 2184
Дата регистрации : 14.04.2014
Два варианта заварного теста на вареники и пельмени.
До последнего времени я была полным рукожопчиком в плане теста на вареники. Лепить умела, а вот тестооооо
Мне нравятся оба варианта, каждое по своему великолепно
Первый вариант.
Мука — 500 гр
Вода — 300 мл
Соль — 0,5 ч. л.
Сахар — 0,5 ч. л.
Масло сливочное — 50 грамм.
В кипятке растворить соль + сахар, перемешать.
В миску с просеянной мукой тонкой струйкой вливать кипяток и энергично перемешивать ложкой. Добавить масло мелко порезанное и хорошенько вымешать. Скатать в колобок и положить в пакет на 30 минут.
Второй вариант
Яйцо — 1 шт.
Соль — 0,5 ч. л.
Мука — 3 стакана
Растительное масло — 1 ст.л.
Кипяток — 1 стакан
К яйцу добавить соль и взбить слегка.
Добавить 3 стакана муки и 1 ложку растительного масла.
Хорошенько перемешать и тонкой струйкой влить 1 стакан кипятка, вымешивая ложкой. А потом замесить руками (если необходимо, добавить немного муки). Тоже оставить совсем немного полежать, можно прикрыть пленкой.
Мне нравятся оба варианта, каждое по своему великолепно
Первый вариант.
Мука — 500 гр
Вода — 300 мл
Соль — 0,5 ч. л.
Сахар — 0,5 ч. л.
Масло сливочное — 50 грамм.
В кипятке растворить соль + сахар, перемешать.
В миску с просеянной мукой тонкой струйкой вливать кипяток и энергично перемешивать ложкой. Добавить масло мелко порезанное и хорошенько вымешать. Скатать в колобок и положить в пакет на 30 минут.
Второй вариант
Яйцо — 1 шт.
Соль — 0,5 ч. л.
Мука — 3 стакана
Растительное масло — 1 ст.л.
Кипяток — 1 стакан
К яйцу добавить соль и взбить слегка.
Добавить 3 стакана муки и 1 ложку растительного масла.
Хорошенько перемешать и тонкой струйкой влить 1 стакан кипятка, вымешивая ложкой. А потом замесить руками (если необходимо, добавить немного муки). Тоже оставить совсем немного полежать, можно прикрыть пленкой.
Сырное печенье
Сырное печенье.
Пачка масла
250 г творога
0,5 ст сахара
2,5 ст. муки
0,5 ч.л. соды.
Замесить тесто, на 0,5 часа поставить в холодильник. Раскатать тонко, сделать кружки диаметром 7-8 см, посыпать сахаром, сложить раз пополам, потом ещё пополам , придавить, обмазать яйцом и выпекать 30 мин. при 170 градусах. Дать остыть.
Пачка масла
250 г творога
0,5 ст сахара
2,5 ст. муки
0,5 ч.л. соды.
Замесить тесто, на 0,5 часа поставить в холодильник. Раскатать тонко, сделать кружки диаметром 7-8 см, посыпать сахаром, сложить раз пополам, потом ещё пополам , придавить, обмазать яйцом и выпекать 30 мин. при 170 градусах. Дать остыть.
Lesya- Сообщения : 498
Дата регистрации : 11.04.2014
Lesya- Сообщения : 498
Дата регистрации : 11.04.2014
Оладушки пишнi на кефipi
Не знаю, куди впихнути оладушки пишнi, напишу тут))
1 склянка (250) кефipa,
40 мл води
1 яйце
1 1/3 склянки борошна (300-350мл)
3 ст.ложки цукру
1/2 ч.ложки солi
1/2 ч.ложки соди.
Змiшати кефip з водою i злегка пiдiгрiти.
В миску покласти сiль, цукор, яйце, вилити пiдiгрiтий кефip.
Гарно розмiшати до появи легкоi пiни зверху.
Частинами додавати борошно, гарно розмiшувати, щоб не було комочкiв.
Тicто мае бути як густа тягуча маса, що зповзае з ложки.
Коли тicто готове, додати соду (негашену) i гарно розмiшати.
Смажити на середньому вогнi, щоб гарно пропеклися всерединi.
Дуже вдалий рецепт, виходять справжнi товстуни - особливо якщо менший вогонь.
1 склянка (250) кефipa,
40 мл води
1 яйце
1 1/3 склянки борошна (300-350мл)
3 ст.ложки цукру
1/2 ч.ложки солi
1/2 ч.ложки соди.
Змiшати кефip з водою i злегка пiдiгрiти.
В миску покласти сiль, цукор, яйце, вилити пiдiгрiтий кефip.
Гарно розмiшати до появи легкоi пiни зверху.
Частинами додавати борошно, гарно розмiшувати, щоб не було комочкiв.
Тicто мае бути як густа тягуча маса, що зповзае з ложки.
Коли тicто готове, додати соду (негашену) i гарно розмiшати.
Смажити на середньому вогнi, щоб гарно пропеклися всерединi.
Дуже вдалий рецепт, виходять справжнi товстуни - особливо якщо менший вогонь.
Амріта- Сообщения : 1418
Дата регистрации : 09.04.2014
Молочные коржики
20 минут делов и полная тарелка коржиков
Мука- 400 гр.
сахар – 200 гр
Масло или маргарин – 100гр
яйцо - 1 шт
молоко – 80мл
разрыхлитель -10 гр.
ванилин – 0,2 гр
Взбить размягченное сливочное масла с сахаром, добавить яйцо, молоко и разрыхлитель. (По вкусу можно добавить ванильный сахар) Добавить муку и быстро замесить мягкое тесто. Раскатать пласт толщиной 6-10мм. Формочкой для кекса выдавить коржики. У меня формочки силиконовые, выдавливала чашкой кружочки Сформированные коржики переложить на противень и выпекать в разогретой до 180-200 град. духовке 10-12 минут. Как только немного зарумянятся, вытягивать, иначе будут сухие. По хорошему их бы глазурью полить, но их уже с молоком трескают)))
Мука- 400 гр.
сахар – 200 гр
Масло или маргарин – 100гр
яйцо - 1 шт
молоко – 80мл
разрыхлитель -10 гр.
ванилин – 0,2 гр
Взбить размягченное сливочное масла с сахаром, добавить яйцо, молоко и разрыхлитель. (По вкусу можно добавить ванильный сахар) Добавить муку и быстро замесить мягкое тесто. Раскатать пласт толщиной 6-10мм. Формочкой для кекса выдавить коржики. У меня формочки силиконовые, выдавливала чашкой кружочки Сформированные коржики переложить на противень и выпекать в разогретой до 180-200 град. духовке 10-12 минут. Как только немного зарумянятся, вытягивать, иначе будут сухие. По хорошему их бы глазурью полить, но их уже с молоком трескают)))
Смотрите какую я вам красоту принесла
Мне низзя, мож хоть вы попробуете. Идеально для маленьких .
пасхальные кролики
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Должно получится ( выпекать при температуре 190° C до золотистого цвета (примерно 15 минут))
Булочки хрюшки
Для начала раскатать тесто толщиной приблизительно 0,7 см и вырезать кружочки около 10 см. диаметром.
Слегка раскатываем кружочки вдоль, как бы вытягивая их и в верхней части делаем надрез, это будут ушки
Смазываем верхнюю часть водой и заворачиваем ушки, слегка прижимая,чтобы приклеились.
Нижнюю часть берём по бокам и защипываем так, чтобы серединка вышла наверх-это будет рыльце,немного прижмите его пальцем,чтобы получилось плоское.
Теперь смажем всю поверхность желтком,слегка разбавленным водой, приклеим глазки-изюминки и поставим в нагретую духовку.
Выпекать при температуре 200 C, приблизительно 20 минут, в зависимости от духовки.
Тесто лучше брать дрожжевое и круги делать потолще, а то булочки получатся жёсткие.
ушки и пятачки я сначала смазала яйцом, а сверху посыпала сахаром — так вкуснее))) А яйцо в сочетании с сахаром даёт румянец)
Мне низзя, мож хоть вы попробуете. Идеально для маленьких .
пасхальные кролики
Должно получится ( выпекать при температуре 190° C до золотистого цвета (примерно 15 минут))
Булочки хрюшки
Для начала раскатать тесто толщиной приблизительно 0,7 см и вырезать кружочки около 10 см. диаметром.
Слегка раскатываем кружочки вдоль, как бы вытягивая их и в верхней части делаем надрез, это будут ушки
Смазываем верхнюю часть водой и заворачиваем ушки, слегка прижимая,чтобы приклеились.
Нижнюю часть берём по бокам и защипываем так, чтобы серединка вышла наверх-это будет рыльце,немного прижмите его пальцем,чтобы получилось плоское.
Теперь смажем всю поверхность желтком,слегка разбавленным водой, приклеим глазки-изюминки и поставим в нагретую духовку.
Выпекать при температуре 200 C, приблизительно 20 минут, в зависимости от духовки.
Тесто лучше брать дрожжевое и круги делать потолще, а то булочки получатся жёсткие.
ушки и пятачки я сначала смазала яйцом, а сверху посыпала сахаром — так вкуснее))) А яйцо в сочетании с сахаром даёт румянец)
Леся- Сообщения : 885
Дата регистрации : 15.04.2014
Леся, спасибо большое!
Пасхи пеку каждый год, в этом тоже буду. И все думала в какой таре внуку испечь.
А теперь я ему кроликов и мишек напеку. Такая красота
Пасхи пеку каждый год, в этом тоже буду. И все думала в какой таре внуку испечь.
А теперь я ему кроликов и мишек напеку. Такая красота
шоти- Сообщения : 640
Дата регистрации : 05.06.2014
Супер! Я своiй теж таке зроблю, окремо - вона в мене "кiзюм' не icть в булочках))
Оля-шоти, там вище е посиланнч Янiни-метелици на сайт, там теж багато виробiв з тiста, i iжачки були для дiтей - робляться за тиж принципом, що i кролики)) я багато що виробляла, класно виходить.
Оля-шоти, там вище е посиланнч Янiни-метелици на сайт, там теж багато виробiв з тiста, i iжачки були для дiтей - робляться за тиж принципом, що i кролики)) я багато що виробляла, класно виходить.
Так, подивилася. Витвори мистетцтв.
Зайчики простіше робляться.
"кізюм" - усміхнулася.
Зайчики простіше робляться.
"кізюм" - усміхнулася.
Так , все хто будет кроликов лепить - фотки потом в студию, как оно в реале получится, а то я мало того что слюной захлебываюсь, буду еще и от неизвестности мучатся
О, я теж думала, чим би малого порадувати)) Тепер у нього в кошику буде кролик))) Лесюня Постараюся сфотографувати))
Viorika- Сообщения : 1500
Кролик не вийшов((( Він роздувся і перетворися на колобка Зате колобок вийшов смачний, його вже з'їли
У мене теж кролик не вийшов, дуже сдібне тісто. Воно повинно бути більш тугим, пісним. Кролик з тіста для пасок не виходить.
У мене теж)) стали якicь монстрiки)) один вийшов взагалi смiшнючий - вуха попливли в один бiк, а очi в iнший)) вийшли смачнi порепанi булочки)) ммм, я ix потiм ще маслом змазала.
как мне жаль, как мне жаль....
А чого жаліти? Це досвід, так негативний. Слідучого разу візьмемо друге тісто.
Ідея то гарна!
Ідея то гарна!
Тааакс, шото мы все молчим. Все перестали что-то готовить? Зирочки, кто нибудь печет бисквит на молоке?
Привіт дівчата!
Я хочу зачепити таку тему, як рецепти з інтернету)) Думаю всі ми хоч раз мали невдалий досвід, намагаючись відтворити якусь екзотіческую страву, що на фото виглядала , пальчики оближеш, а в натурі вийшло, чорті шо Але бувають і вдалі рецепти))) Хочу поділитися двома з них, ті які я випробувала особисто і вже не раз, гарантую - буде смачно!
Я хочу зачепити таку тему, як рецепти з інтернету)) Думаю всі ми хоч раз мали невдалий досвід, намагаючись відтворити якусь екзотіческую страву, що на фото виглядала , пальчики оближеш, а в натурі вийшло, чорті шо Але бувають і вдалі рецепти))) Хочу поділитися двома з них, ті які я випробувала особисто і вже не раз, гарантую - буде смачно!
Празький торт
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Два зауваження зі свого досвіду))
По-перше, цей рецепт розрахований на два коржа, якщо хочете, щоб він був високим і красивим печіть на три коржа, в такому випадку сміливо подвоюйте всі інгредієнти. Я перший раз, ділила інгредієнти на 1,5 порції, вийшло не дуже(( А в подвійній порції, торт вийде точно, як на фото)))
По-друге, коли робите крем, лийте всю банку згущеного молока, в стандартній металевій банці, більше ніж 300 г, але молоко не шкодить)) Крему має бути багато в цьому торті)) І масла, відповідно, дайте побільше, навіть якщо робите торт на два коржа, я давала 300 г масла, коли пекла на два коржі, а на день народження дочки, пекли торт на три коржі, то і взагалі дали пів-кілограма масла. Крем виходить просто... мммм... пальчики оближеш
Два зауваження зі свого досвіду))
По-перше, цей рецепт розрахований на два коржа, якщо хочете, щоб він був високим і красивим печіть на три коржа, в такому випадку сміливо подвоюйте всі інгредієнти. Я перший раз, ділила інгредієнти на 1,5 порції, вийшло не дуже(( А в подвійній порції, торт вийде точно, як на фото)))
По-друге, коли робите крем, лийте всю банку згущеного молока, в стандартній металевій банці, більше ніж 300 г, але молоко не шкодить)) Крему має бути багато в цьому торті)) І масла, відповідно, дайте побільше, навіть якщо робите торт на два коржа, я давала 300 г масла, коли пекла на два коржі, а на день народження дочки, пекли торт на три коржі, то і взагалі дали пів-кілограма масла. Крем виходить просто... мммм... пальчики оближеш
Торт сирний "Золоті крапельки"
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
До цього торту тільки одне зауваження, витягайте його з форми, коли повністю охолоне! Повністю! Інакше може розвалитися, що у мене і сталося, коли пекла його перший раз Торт виходить саме такий, як на фото, дуже смачний і на на ньому, насправді, проступають золоті крапельки))))
До цього торту тільки одне зауваження, витягайте його з форми, коли повністю охолоне! Повністю! Інакше може розвалитися, що у мене і сталося, коли пекла його перший раз Торт виходить саме такий, як на фото, дуже смачний і на на ньому, насправді, проступають золоті крапельки))))
Медовик Рыжик
Медовик Рыжик
1 стакан сахара
100 гр. маргарина сливочного
2 стол. ложки мёда
2 ч. ложки соды
2 яйца
3 стакана муки
Хорошо вымешать яйца, сахар, мёд, маргарин и на паровой бане на большую кастрюлю сверху поставила миску), растопить смесь до однородной массы.
Затем снимаем с бани и добавляем соду и обратно на паровой бане помешиваем, смесь должна увеличиться в два раза. Затем снимаем с огня и высыпаем 3 стакана муки и замешиваем горячим. Даем остыть и выкладываем на стол. Вымешиваем с мукой, чтоб не приставало к рукам и делим на 8 частей. Раскатывала скалкой тонко, а потом накрывала тарелкой и вырезала, как на наполеон. Под каждый корж на противень подсыпаем муку, чтобы не пристал или, что намного проще, стелим пергаментную бумагу и накалываем вилкой, чтобы не деформировался. Выпекаем в хорошо прогретой духовке на среднем огне минут 5-10 до того момента как корж зарумянится. Обрезки раскатанного теста я скатала в комок, выпекла еще корж, а то, что осталось потерла на крупную терку, испекла и посыпала торт сверху.
Тесто жидковато, его надо хорошо подсыпать мукой с двух сторон. Раскатывать как на лапшу и ладошкой как-бы втирать муку в поверхность. у меня тортик в диаметре около 30 см получился и высокий. 9 коржей вышло.
Крем на паровой бане
4 яйца
2-3 стакана сахара.
3 с. л. муки, 3 ст.л. крахмала
1 литр молока
400 гр. сливочного масла
Яйца растереть с сахаром и мукой и постепенно влить молоко, размешивая, чтоб не было комочков. И на паровой бане варить до загустения. (Помешивать регулярно, иначе образуются комочки). Готовый крем остудить. Размягчённое масло взбить миксером и постепенно добавить крем. Остывшие коржи смазать готовым кремом. Верхний корж и бока смазать кремом или помадкой и обсыпать крошкой из испечёных кусочков. Дать настояться, хотя-бы 3-4 часа. На приготовление ушло 3 часа, но я довольна аки слон)))
Сверху залила помадкой.
1 стакан сахара
100 гр. маргарина сливочного
2 стол. ложки мёда
2 ч. ложки соды
2 яйца
3 стакана муки
Хорошо вымешать яйца, сахар, мёд, маргарин и на паровой бане на большую кастрюлю сверху поставила миску), растопить смесь до однородной массы.
Затем снимаем с бани и добавляем соду и обратно на паровой бане помешиваем, смесь должна увеличиться в два раза. Затем снимаем с огня и высыпаем 3 стакана муки и замешиваем горячим. Даем остыть и выкладываем на стол. Вымешиваем с мукой, чтоб не приставало к рукам и делим на 8 частей. Раскатывала скалкой тонко, а потом накрывала тарелкой и вырезала, как на наполеон. Под каждый корж на противень подсыпаем муку, чтобы не пристал или, что намного проще, стелим пергаментную бумагу и накалываем вилкой, чтобы не деформировался. Выпекаем в хорошо прогретой духовке на среднем огне минут 5-10 до того момента как корж зарумянится. Обрезки раскатанного теста я скатала в комок, выпекла еще корж, а то, что осталось потерла на крупную терку, испекла и посыпала торт сверху.
Тесто жидковато, его надо хорошо подсыпать мукой с двух сторон. Раскатывать как на лапшу и ладошкой как-бы втирать муку в поверхность. у меня тортик в диаметре около 30 см получился и высокий. 9 коржей вышло.
Крем на паровой бане
4 яйца
2-3 стакана сахара.
3 с. л. муки, 3 ст.л. крахмала
1 литр молока
400 гр. сливочного масла
Яйца растереть с сахаром и мукой и постепенно влить молоко, размешивая, чтоб не было комочков. И на паровой бане варить до загустения. (Помешивать регулярно, иначе образуются комочки). Готовый крем остудить. Размягчённое масло взбить миксером и постепенно добавить крем. Остывшие коржи смазать готовым кремом. Верхний корж и бока смазать кремом или помадкой и обсыпать крошкой из испечёных кусочков. Дать настояться, хотя-бы 3-4 часа. На приготовление ушло 3 часа, но я довольна аки слон)))
Сверху залила помадкой.
Запах Ветра пише:Шоколадная помадка для булочек
По паре столовых ложек молока и сахара, одна - какао-порошка, небольшой кусочек (грамм 40) сливочного масла. На кончике ножа ванилин. Варить в чугунной кастрюльке постоянно помешивать так, чтобы все расплавилось, но не кипело. Как только масса станет однородной, снимать с огня. Поливать лучше сразу, потому что быстро застывает, но булочки лучше немного перед этим остудить.
сохранила себе рецепты. не заботишься ты о наших фигурах, Олечка
amapola- Сообщения : 1
Дата регистрации : 16.05.2015
Цукрові крендельки
Дівчата, переношу сюди один свій рецепт))
Захотілося мені спекти чогось цікавого. Пошуршала, знайшла кілька рецептів цукрових крендельків. З"єднала їх в один)) На приготування тіста пішло 14 хвилин)) А потім почалася справжня фантазійна робота)) Я думала, що мені допоможе моя менша, а дитина виглянула у вікно, побачила дружбанів і гайнула на вулицю. Залишилася я саменька, і так мені сумно стало, що пішла за старшою)) Дитина зітхнула, впихнула у вуха навушники і приречено попленталася на кухню)) А потім у неї почався справжній азарт! Ніхто не думав, що це виявиться настільки цікаво!
Так що рекомендую усім, кому треба зайняти на якийсь час дітей - 30-40 хвилин спокою і тиші в хаті гарантовано))
Пишу по пунктам, пропонуючи таку ж послідовність кроків з метою оптимізації часовтрат))
1. масло - 100 гр.
2. борошно - 2 скл.,
сода - 1/4 ч.л.
3. яйце - 1 шт.
сметана - 4 ст.л.
цукор - 100 (я дала 150) гр.,
сіль - 1/4 ч.л.
4. мед- 1 ч.л.
Масло розм"ягчити - я розтопила на маленькому вогні, хай охолоне.
Тим часом змішати борошно з содою.
Окремо змішати всі інгрідієнти з п. 3, додати тепле масло, розмішати. Додати мед (я забула [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]).
Всю цю масу викласти у борошно.
Замісити тісто - воно виходить дуже приємне, масне, не липне до рук. Борошна може піти більше, я ще жменьку підсипала. Повідщіпувати з тіста кульки розміром з волоський горіх - у мене вийшло 28 штук.
Кожну кульку розкачувати долонями у тонкі жгутики і формувати фігурки - це самий цікавий момент. Ми вирішили зробити всі різні, і почали придумувати)) Самі акуратні і цікаві на фото - дитини, самі простенькі - мої (типу вісімки, власне крендель, "окуляри").
Змастити верх яйцем, посипати цукром (а в оригиналі ще й корицею).
Пекти при t 200 до золотистого кольору, це приблизно 20 хвилин.
Захотілося мені спекти чогось цікавого. Пошуршала, знайшла кілька рецептів цукрових крендельків. З"єднала їх в один)) На приготування тіста пішло 14 хвилин)) А потім почалася справжня фантазійна робота)) Я думала, що мені допоможе моя менша, а дитина виглянула у вікно, побачила дружбанів і гайнула на вулицю. Залишилася я саменька, і так мені сумно стало, що пішла за старшою)) Дитина зітхнула, впихнула у вуха навушники і приречено попленталася на кухню)) А потім у неї почався справжній азарт! Ніхто не думав, що це виявиться настільки цікаво!
Так що рекомендую усім, кому треба зайняти на якийсь час дітей - 30-40 хвилин спокою і тиші в хаті гарантовано))
Пишу по пунктам, пропонуючи таку ж послідовність кроків з метою оптимізації часовтрат))
1. масло - 100 гр.
2. борошно - 2 скл.,
сода - 1/4 ч.л.
3. яйце - 1 шт.
сметана - 4 ст.л.
цукор - 100 (я дала 150) гр.,
сіль - 1/4 ч.л.
4. мед- 1 ч.л.
Масло розм"ягчити - я розтопила на маленькому вогні, хай охолоне.
Тим часом змішати борошно з содою.
Окремо змішати всі інгрідієнти з п. 3, додати тепле масло, розмішати. Додати мед (я забула [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]).
Всю цю масу викласти у борошно.
Замісити тісто - воно виходить дуже приємне, масне, не липне до рук. Борошна може піти більше, я ще жменьку підсипала. Повідщіпувати з тіста кульки розміром з волоський горіх - у мене вийшло 28 штук.
Кожну кульку розкачувати долонями у тонкі жгутики і формувати фігурки - це самий цікавий момент. Ми вирішили зробити всі різні, і почали придумувати)) Самі акуратні і цікаві на фото - дитини, самі простенькі - мої (типу вісімки, власне крендель, "окуляри").
Змастити верх яйцем, посипати цукром (а в оригиналі ще й корицею).
Пекти при t 200 до золотистого кольору, це приблизно 20 хвилин.
- фото:
- [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Сторінка 4 з 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі